Kontakt: +47 33 37 90 60 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Åslyveien 21, 3170 SEM

Åpningstid: hverdager 08:00 - 15:30

 

 

Pris per prøve er 395,- inkl mva.

Vi sender ikke ut fraktmateriell til dette, det må man ordne selv. Optimalt er å vakumpakke prøven, og sende i polstret konvolutt som bedriftspakke først i uken. Merk konvolutten med en rød trekant og teksten Biologisk materiale i et hjørne.

Sørg for at du sender med:

  • Navn
  • Adresse
  • Post/sted
  • Telefon
  • Epost
  • ------ For hver prøve:
  • Dyreslag
  • Prøvested (diafragma, kjeve etc)
  • Om prøven har vært fryst

Sendes:

Vestfoldlab AS

Åslyveien 21

3170 SEM

Send oss gjerne en Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.om at prøver er på vei.

For mange prøver ta Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for et samletilbud.

 

Trikiner er parasitter (små rundormer) som forårsaker sykdommen trikinose. Dyr og mennesker smittes ved å spise larver innkapslet i rått eller dårlig varmebehandlet kjøtt. Larvene utvikler seg til voksne individer i tarmen. Hunnene setter fri levende larver som vandrer fra tarmen til ulike muskler. Mennesker smittes oftest gjennom konsum av dårlig varmebehandlet svinekjøtt, men også hestekjøtt og kjøtt fra andre arter som bl.a. bjørn, isbjørn og villsvin, har forårsaket trikinose. Dyr blir vanligvis ikke syke av infeksjonen.

VestfoldLAB AS tilbyr trikinanalyse både av rutineslakt og av hjemmeslakt. Vi trenger en prøve av nyretappen (muskelen fra mellomgulvet til nyreslaget) på ca. 2,5x5 cm. Dersom innmaten mangler kan man ta prøve fra tyggemuskel/kjeve.

For villsvin og øvrig vilt tas prøven av mellomgulvmuskel, kjeve eller forbeinmuskelatur på ca. 5x5 cm. Kjøttet skal være fritt for sener og skinn/hinner.

Prøvene blir undersøkt etter magnetrører-metoden, og du får resultat i løpet av fem dager fra du leverer inn prøven. Ta gjerne Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for mer informasjon om undersøkelsen.